IKILIIKKUJA JUMPAT

Tervetuloa mukaan Ikiliikkuja jumppiin!

Nepin nettijumpat viettää maaliskuussa 3-vuotissyntymäpäiviä ja osallistui samalla Ikäinstituutin Ikiliikkuja-viikkoon 13.3.-19.3.2023!

Tämä liikunnallinen teemaviikko muistuttaa arjen pienten valintojen merkityksestä hyvinvoinnille ja tarjoaa liikkumismahdollisuuksia yli 65-vuotiaille.

Viikon aikana Nettijumpissa toteutui kolme erilaista ilmaista Ikiliikkuja jumppaa. Löydät jumppien tallenteet tältä sivulta!

Tästä löydät ilmaisten jumppien kuvaukset ja tallenteet!

"Tule mukaan herättelemään kroppaa lempeällä liikkeellä!"

Ikiliikkuja jumppa 1 maanantaina 13.3.2023 klo 10.00-10.20.

Tämä jumppa sisältää kevyttä liikkuvuusharjoittelua istuen ja on kestoltaan 20 minuuttia. Jumppaa varten et tarvitse mitään harjoitusvälineitä.

Muistathan aina harjoitella oman kunnon mukaan ja tuntemuksia kuunnellen. Liikkeet eivät saisi aiheuttaa kipua.

"Onko neuloosi vaivannut koko talven vai lumityötkö on hartiat jumittanut?"

Ikiliikkuja jumppa 2 torstaina 16.3.2023 klo 14.00-14.30.

Tässä jumpassa rentoutamme niska-hartiaseutua liikkeen ja venyttelyiden avulla. Jumpan kesto on 30 minuuttia. Voit tehdä tämän jumpan halutessasi istuen tai seisten. Käytämme apuna jumppakuminauhaa, mutta voit hyvin tehdä jumpan myös ilman sitä.

Muistathan aina harjoitella oman kunnon mukaan ja tuntemuksia kuunnellen. Liikkeet eivät saisi aiheuttaa kipua.

"Lisää tasapainoa askeliin ja voimaa jalkoihin? Kyllä kiitos!"

Ikiliikkuja jumppa 3 lauantaina 18.3.2023 klo 10.00-10.40.

Tämä jumppa sisältää tasapaino- ja jalkojen lihaskuntoharjoittelua seisten. Jumpan kesto on 40 minuuttia. Voit tehdä jumpan ilman lisävastusta tai ottaa mukaan nilkkapainot jalkojen harjoituksia varten. Lisäksi tarvitset selkänojallisen tuolin jumppaa varten.

Muistathan aina harjoitella oman kunnon mukaan ja tuntemuksia kuunnellen. Erityisesti tasapainoharjoituksia tehdessä harjoittele oman kunnon mukaan, jotta harjoittelun turvallisuus säilyy. Liikkeet eivät saisi aiheuttaa kipua.

Kuka ohjaa jumpat?

Olen fysioterapeutti Neppi Stenbäck ja toimin jumppien ohjaajana. Olen työskennellyt ikäihmisten kuntoutuksen parissa liki 15 vuotta. Tällä hetkellä toimin yrittäjänä ja Nepin nettijumppien lisäksi teen kotikäyntejä ikäihmisten luo Porvoossa ja Sipoossa. Omalla työlläni haluan olla mahdollistamassa aktiivista ja omatoimista arkea sekä kannustamassa omasta kunnosta huolehtimiseen mm. liikunnan keinoin.

Miksi osallistun Ikiliikkuja -viikkoon?

Erilaiset etäjumpat tulivat varmasti monelle tutuksi kolme vuotta sitten. Mielestäni etäjumpat sopivat hyvin eri kuntoisille osallistujille: niin matalan kynnyksen liikunnan aloittamiseen kuin aktiivisemmallekin harjoittelijalle. Haluan tarjota mahdollisuuden kokeilla jumppia ja muistuttaa samalla, että etänä jumppaaminen ei ollut vain poikkeusaikojen sanelema tapa. Etäjumpat, kuten Nepin nettijumpat, tuovat tärkeää rutiinia ja monipuolisuutta kotona tapahtuvaan harjoitteluun.

Mitä ovat Nepin nettijumpat?

Nepin nettijumpat ovat yli 70-vuotiaille suunniteltuja monipuolisia ja tehokkaita kotijumppia. Harjoittelemme monipuolisesti liikkuvuutta, tasapainoa, lihaskuntoa ja kestävyyttä.

Live-jumpat toteutuvat verkkosivuilla ja Facebook ryhmässä kahdesti viikossa ja niistä jää myös tallenne. Tämän ansiosta nettijumpat sopivat monen eläkeläisen arkeen. Joskus jumpparyhmään voi olla vaikea matkustaa tai muiden joukossa harjoittelu ei vain tunnu omalta jutulta. Myös tiettyyn aikaan toteutuvaan ryhmään voi olla vaikea osallistua. Saatat toimia omaishoitajana, hoidat lapsenlapsiasi tai autat ehkä vanhempiasi arjessa. Näissä tilanteissa jumppatallenteet helpottavat monipuolista harjoittelua silloin, kun se omaan arkeen parhaiten sopii.

Nettijumpissa kantavana ajatuksena on, että vaikka olemme etänä toisistamme, niin jumppaamme yhdessä. Jokainen on mukana omana itsenään ja omien voimavarojen mukaan. 

Lisää Nepin nettijumpista voit lukea täältä.

Osallistu Nettijumppien jäsenyyden arvontaan!

Tällä lomakkeella osallistut Nepin nettijumppien 30.4.2023 asti kestävän jäsenyyden arvontaan. Jäsenyyksiä arvotaan kaikkien tämän lomakkeen täyttäjien ja jumppien Facebook live-videoiden kommentoijien kesken 3 kpl. Voit lunastaa jäsenyyden itse tai vaikka antaa sen ystävällesi. 

Osallistumisaikaa on 19.3.2023 klo 23.59 asti. Arvonta suoritetaan 20.3.2023, jolloin voittajille ilmoitetaan sähköpostitse tai Facebookin kautta. Arvonnan järjestää Kotikuntoutus Nepin näpit ja Facebook ei ole osallinen arvontaan.

Lomakkeella voit myös halutessasi tilata Nepin nettijumppien uutiskirjeen. Uutiskirjeen tilaaminen ei ole pakollista arvontaan osallistuakseen. Uutiskirje lähetetään sähköpostitse n. 1 krt /kk.

Haluatko kysyä jumpista lisää tai antaa palautetta?

Scroll to Top